lauantai 25. elokuuta 2018

MESTARIN OPISSA

Tästä viiniteko lähti.



Murskauksen jälkeen loppu mäski puristetaan nesteistä tällaisella puristimella.
Nestettä tulee vielä noin 20 litraa tästä puristimesta/ 100 litraa rypäleitä. 

Tällainen kakku jää puristamisen jälkeen.


Tänne syvälle kellariin puristettu mehu kannetaan. 





Pääsin viinimestarin oppipojaksi iltapäiväksi. Puristelin mäskiä puristimella ja kuivajätteen kuljetusta puristimesta kompostiin. Parin onnistuneen suorituksen jälkeen mestari sanoi poistuvansa viideksi minuutiksi. Hoidin erittäin vaativaa tehtävää 45 minuuttia kunnes mestari palasi punaisella mopolla.
Sain kiitettävän arvosanan tehtävien hoidosta. Viinimestari toi mukanaan kaksi puolentoista litran viinipulloa omaa viimevuoden satoaan. Näitä maisteltiin työskentelyn lomssa. Sovittiin kaupat puna- viinistä jota hänellä on kellarissaan.
Viini oli erinomaista ja sovittiin kaupat. Varmuuden vuoksi maisteltiin myös toinenkin  pullo ja sovittu kauppa lyötiin lukkoon. Mestarilla oli myös rosee viiniä luomuna mutta  tätä hän ei myy laisinkaan, tarjotaan vain perhepiirissä.
Tätä tuotetaan vain 100 litraa. Mestari oli valmis esittelemään kellariaan viiniä arvostaville vieraille. Päivä jatkuu ilta istujaisilla suomaisten seurassa.
Tästä lisää huomenna.
Mestari täyttää tynnyreitä











Tässä oppipoika ja mestari kauppojen jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

MATKA AUTOLLA SUOMEEN

 11.12 aamu Geresdlakissa on pimeä ja tuulinen. Yöllä myrskysi puuskissa jopa 70km tunnissa. Pihasta kaatui vanha omenapuu. Illalla tehty jä...