Murskauksen jälkeen loppu mäski puristetaan nesteistä tällaisella puristimella.
Nestettä tulee vielä noin 20 litraa tästä puristimesta/ 100 litraa rypäleitä.
Tällainen kakku jää puristamisen jälkeen.
Tänne syvälle kellariin puristettu mehu kannetaan.
Sain kiitettävän arvosanan tehtävien hoidosta. Viinimestari toi mukanaan kaksi puolentoista litran viinipulloa omaa viimevuoden satoaan. Näitä maisteltiin työskentelyn lomssa. Sovittiin kaupat puna- viinistä jota hänellä on kellarissaan.
Viini oli erinomaista ja sovittiin kaupat. Varmuuden vuoksi maisteltiin myös toinenkin pullo ja sovittu kauppa lyötiin lukkoon. Mestarilla oli myös rosee viiniä luomuna mutta tätä hän ei myy laisinkaan, tarjotaan vain perhepiirissä.
Tätä tuotetaan vain 100 litraa. Mestari oli valmis esittelemään kellariaan viiniä arvostaville vieraille. Päivä jatkuu ilta istujaisilla suomaisten seurassa.
Tästä lisää huomenna.
Mestari täyttää tynnyreitä
Tässä oppipoika ja mestari kauppojen jälkeen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti